My Add

Friday, 31 May 2013

Polis Pahang lancar `Ops Tutup' kesan tahanan lari

KUANTAN, JUMAAT, 31 Mei, 2013: Polis Pahang melancarkan 'Ops Tutup' bagi mengesan tahanan yang lolos dalam kejadian di pekarangan mahkamah di sini semalam.

Ketua Polis Pahang Datuk Sharifuddin Ab Ghani berkata operasi itu dilancar dengan kerjasama polis Terengganu, Johor, Kuala Lumpur, Selangor dan Negeri Sembilan.

"Saya sudah memanggil mereka (anggota polis pengiring) yang terlibat dalam kejadian ini dan saya dapati kes ini memerlukan siasatan rapi selepas mendengar keterangan daripada mereka," katanya, di sini hari ini.

Beliau berkata, anggota polis yang terlibat dalam kejadian semalam itu sudah diberikan tugasan lain dan tindakan susulan akan diambil jika siasatan mendapati berlaku kepincangan dalam prosedur operasi standard yang ditetapkan.

Dalam kejadian 1.30 petang semalam, seorang daripada 11 tahanan yang digari secara berantai dalam dua kumpulan, meloloskan diri ketika kenderaan Black Maria yang membawa mereka tiba di pekarangan bangunan mahkamah di Indera Mahkota di sini.

Muhammad Juli Hadi, 24, dari kampung Jaya Baru, Bukit Bading, Terengganu itu melarikan diri dengan terjun daripada kenderaan berkenaan sebelum memanjat keluar pagar bangunan mahkamah. - BERNAMA

No comments:

Post a Comment