My Add

Thursday, 31 January 2013

Pekerja kafe siber bebas tuduhan bakar pintu rumah pengarah syarikat

KUALA LUMPUR, KHAMIS, 31 Januari, 2013:: Seorang pekerja pusat internet dilepaskan dan dibebaskan oleh Mahkamah Majistret di sini hari ini daripada tuduhan melakukan khianat dengan membakar pintu sebuah rumah pengarah syarikat, tahun lalu.

Majistret Nurul’Ain Abdul Rahim membuat keputusan itu terhadap Mohd Abu Barzah Ahmad Zakki, 29, selepas mendapati pihak pembelaan berjaya menimbulkan keraguan munasabah terhadap kes pendakwaan.

Ketika membuat keputusan itu, Nurul’Ain berkata keterangan tertuduh yang menyatakan dia berada di tempat kerja pada masa kejadian merupakan fakta yang benar.

Mengikut kertas pertuduhan, Mohd Abu Barzah didakwa melakukan khianat dengan cara membakar pintu rumah milik Ahmad Shahrizal Ya Shak, 34, menyebabkan kerugian RM50 di Seksyen 4, Wangsa Maju dekat sini pada jam 8.30 pagi, 28 Mac tahun lalu.

Dia didakwa mengikut Seksyen 435 Kanun Keseksaan yang memperuntukkan hukuman penjara maksimum tujuh tahun dan denda, jika sabit kesalahan.

Pendakwaan dikendalikan Timbalan Pendakwa Raya Nur Hafizah Rajuni manakala tertuduh diwakili peguam Wan Mohd Shamril Afzam Mohamed Hasim. - BERNAMA

No comments:

Post a Comment