My Add

Friday, 30 September 2011

Lim Guan Eng mohon maaf kepda Sultan Johor

AKHIRNYA Ketua Menteri Pulau Pinang, Lim Guan Eng memohon maaf kepada Sultan Johor ekoran rasa tersinggung baginda tentang kenyataannya Johor tidak selamat untuk pelabur.

"Sebagai rakyat Malaysia yang setia kepada Raja dan negara, patik ingin memohon maaf kepada Duli Yang Maha Mulia Sultan Ibrahim Ibni Almarhum Sultan Iskandar, Sultan Johor, atas rasa tersinggung DYMM Tuanku terhadap kenyataan berikutan dengan Johor yang telah dibuat oleh patik.

"Dan juga kepada rakyat jelata Johor di bawah naungan DYMM Tuanku atas perkara yang sama.

"Patik tidak berniat untuk memburukkan Johor atau mana-mana negeri atas apa-apa sebab dan alasan sekali pun," kata Guan Eng dalam kenyataannya.

Guan Eng yang juga Setiausaha Agung DAP dilapor melemparkan tohmahan itu ketika majlis makan tengah hari bersama Persatuan Wartawan Asing Singapura di Pusat Konvensyen Raffles, Singapura.

Dalam sidang media di pejabatnya semalam, Guan Eng tidak mengaku mengeluarkan kenyataan itu dan beliau beliau belum lagi mendengar rakaman yang dikatakan mengandungi percakapannya. Rakaman sidang media itu semalam diperoleh daripada NTV7            


“Saya tidak ingat dan tak pasti," katanya.

 

No comments:

Post a Comment