My Add

Tuesday, 30 April 2013

15 anggota polis terbabit Ops Daulat terima pingat

SANDAKAN, SELASA, 30 April, 2013: Sebanyak 15 anggota polis di sini yang terbabit Ops Daulat menerima Pingat Kedaulatan Negara hari ini yang disampaikan Ketua Menteri Sabah, Datuk Seri Musa Aman.

Pingat itu sebagai menghargai jasa mereka mempertahankan kedaulatan negara ketika pencerobohan pengganas Sulu di Lahad Datu.

Berucap pada majlis itu, Musa berkata, kerajaan negeri dan rakyat di Sabah amat berterima kasih serta menghargai pengorbanan pasukan keselamatan dalam mempertahankan kedaulatan negara.

"Tanpa mereka, belum tentu kita sebagai rakyat negara ini menikmati keamanan dan kesejahteraan hidup pada masa sekarang," katanya.

Musa berkata, insiden pencerobohan itu meninggalkan mesej dan ingatan kepada rakyat untuk bersama-sama memelihara kesejahteraan negara yang berdaulat.

Katanya, apa yang penting kerajaan tidak berkompromi terhadap mana-mana pihak yang cuba mengancam keselamatan dan kedaulatan negara.

Sehubungan itu, beliau meminta rakyat terus memperkuatkan barisan dan semangat perpaduan serta menyokong pasukan keselamatan dalam mempertahankan negara. 

Musa turut meminta rakyat di Sabah, terutama di kawasan yang terbabit dalam insiden pencerobohan supaya tidak risau untuk keluar mengundi Ahad ini kerana ada pasukan keselamatan yang melakukan kawalan ketat. - BERNAMA

No comments:

Post a Comment