My Add

Wednesday, 25 June 2014

SP1M perkenal lapan segmen menarik sempena Ramadan

Oleh NORAZLINA ISMAIL

KUALA LUMPUR, RABU 25 Jun, 2014: Bagi menghayati ketibaan Ramadan, Radio Televisyen Malaysia (RTM) memperkenalkan program Selamat Pagi 1Malaysia (SP1M) dengan pengisian lapan segmen baharu.

Ketua Penolong Pengarang Seksyen Ehwal Semasa RTM, Noraini Mohd. Idris berkata, program bertemakan 'Syukur Ramadan' itu direka khas bagi memberi kelainan kepada penonton program bual bicara pagi itu.

"Antara pengisian SP1M sempena bulan Ramadan adalah Segmen Ramadan Bumi Anbiya, Sekudus Ramadan, Berkorban Apa Saja, Sayu Ramadan, 3 Minit, Setulus Kasih Ramadan, Juadah Puasa Bersama VIP dan Persiapan Menjelang Raya.

"Segmen Sayu Ramadan contohnya akan mendekati insan atau keluarga yang merasai kesepian dan kehilangan ahli keluarga dalam tragedi kehilangan pesawat MH370 dan balu-balu mereka yang terkorban di Lahad Datu," katanya di sini hari ini.

Beliau berkata demikian kepada pemberita pada Majlis Mesra Bersama Media Program Selamat Pagi 1Malaysia di Tropicana Golf & Country Resort, Damansara di sini.

Yang hadir sama, Timbalan Pengarah Seksyen Ehwal Semasa RTM, Zainab Yusof dan Penyelaras Siaran Pagi, Rauyah Marzuki.

SP1M dibarisi sembilan ikon pengacara terdiri daripada Syahril Sarapudin, Taufik Mahmud, Hanum Dzuliasreen, Nurata Amin, Wan Aliazar Wan Halim, Hanie Hamid, Iesya Toh, dan Tun Nadia Aminuddin.

Program itu bakal bersiaran setiap hari pada pukul 7.30 pagi di TV1. - UTUSAN ONLINE 

No comments:

Post a Comment